Štefan Pčola sa bude uchádzať o post primátora mesta

17.09.2010 Poprad

Poprad 17. septembra (TASR) – Nezávislý poslanec Mestského zastupiteľstva v Poprade Štefan Pčola sa bude v nadchádzajúcich komunálnych voľbách uchádzať o post primátora mesta.
V nedeľu 19. septembra sa začne petícia voličov mesta Poprad na podporu jeho kandidatúry. \"Poprad má negatívnu demografickú bilanciu. Ako primátor z neho vytvorím mesto, z ktorého nebudú Popradčania odchádzať, práve naopak, budú hrdí na fakt, že žijú práve tu. Chcem Popradu vrátiť život, \" vysvetlil svoje rozhodnutie Pčola.
Má pripravený politický program pod názvom Desatoro pre Poprad, ktorý sa snaží riešiť najakútnejšie problémy, ktoré mesto trápia. Pčola má 37 rokov a v Mestskom zastupiteľstve Popradu pôsobí už druhý rok ako nezávislý poslanec. V minulom volebnom období bol predsedom športovej komisie a v súčasnosti je členom sobášiacej komisie a predsedom rady jednej z najväčších základných škôl v Poprade, Základnej školy Jarná.
V komunálnej politike sa podľa jeho slov zameriava na sociálnu politiku, vzdelávanie a podporu športu. Po absolvovaní stavebnej priemyslovky v Poprade ukončil Fakultu humanitných a prírodných vied v Prešove. Pôsobí ako manažér stavebnej firmy a zároveň ako tréner slovenských cyklotrialistov. \"Celý môj život je spätý s Popradom, som patriot a považujem Poprad za najlepšie miesto na život svojej rodiny, \" uzavrel.
Po súčasnom primátorovi Antonovi Dankovi a Milanovi Baranovi je Pčola zatiaľ tretím oficiálnym kandidátom na post primátora v meste Poprad.
 

Vyberte región